fotbollsövningar barn 5-7 år


Fotboll är en fantastisk sport som inte bara främjar fysisk aktivitet utan också utvecklar barns motoriska färdigheter och samarbetsförmåga. För barn i åldern 5-7 år är det viktigt att hitta roliga och lämpliga övningar som främjar deras kärlek till spelet samtidigt som de utvecklar grundläggande färdigheter. Här delar vi några spännande fotbollsövningar för barn i åldern 5-7 år.

Roliga Uppvärmningsövningar

Att börja varje träningspass med roliga uppvärmningsövningar är avgörande för att få barnen engagerade och redo för aktivitet. En populär övning är ”Simon säger” med fotbollstouch, där ledaren ger instruktioner som ”Simon säger röra bollen med foten” och barnen följer medan de har kul.

Grundläggande Bollkontrollövningar

För att utveckla bollkontrollen är en enkel övning att låta barnen rulla bollen fram och tillbaka mellan varandra med fötterna. Detta hjälper dem att bli bekanta med bollens rörelse och förbättrar deras grundläggande teknik.

Övningar för Passning och Mottagning

För att främja samarbete och passningsskicklighet kan du arrangera små passningsövningar där barnen kastar och tar emot bollen. Detta hjälper dem att förstå vikten av precision och samarbete på planen.

Hinderbana med Boll

Skapa en rolig hinderbana där barnen måste dribbla bollen genom koner, hoppa över små hinder och avsluta med att skjuta bollen i mål. Detta inte bara förbättrar deras dribbling utan också deras koordinationsförmåga.

Minimatcher för Teambyggnad

Organisera små minimatcher där barnen spelar i lag. Detta främjar inte bara deras förståelse för spelet utan också teamarbete och fair play. Se till att fokus ligger på att ha roligt snarare än att vinna.

Avslutande Tankar

Det är viktigt att anpassa fotbollsövningarna till barnens ålder och nivå. Genom att göra träningen rolig och varierad uppmuntrar vi deras kärlek till spelet samtidigt som de utvecklar viktiga färdigheter. Prova dessa övningar och se hur ditt lags glädje och prestation ökar!

Variationer av Passningsövningar

För att ytterligare stärka passningsskickligheten kan du introducera olika variationer av passningsövningar. En intressant idé är att skapa en ”Passningstriangel,” där tre barn bildar en triangel och passar bollen i en snabb följd. Detta övar inte bara deras passningsteknik utan främjar även snabbt beslutsfattande på planen.

Fotbollsyoga för Barn

Integrera en touch av kreativitet genom att införliva fotbollsyoga i träningen. Skapa en serie enkla yogaövningar där barnen använder bollen som ett extra element. Detta bidrar inte bara till deras flexibilitet utan också till ökad kroppsmedvetenhet under spelet.

Strategiska Minimatcher

Ta minimatcherna till nästa nivå genom att införa strategiska element. Till exempel kan du skapa små målområden där laget får extra poäng för att passa eller dribbla bollen genom dessa områden. Detta uppmuntrar spelarna att tänka strategiskt och samarbeta för att vinna.

Vanliga Frågor

Här är några vanliga frågor som föräldrar och tränare ofta ställer när det gäller fotbollsövningar för barn i åldern 5-7 år:

Fråga Svar
Hur länge bör en fotbollsövning vara? En optimal tid är 15-20 minuter för varje övning för att hålla barnens uppmärksamhet och entusiasm på topp.
Är det viktigt att inkludera belöningar? Belöningar kan vara positiva för att skapa motivation, men det är viktigare att fokusera på glädje och lärande.
Hur ofta bör träningar hållas? Att ha träningar två till tre gånger i veckan är en bra balans för att upprätthålla intresse och utveckling.

Avslutande Reflektioner

Genom att införliva dessa variationer och svara på vanliga frågor skapar du en mer dynamisk och informerande träningsmiljö för barnen. Kom ihåg att anpassa övningarna efter gruppens behov och fortsätt inspirera dem att utforska fotbollens roliga värld!

Foto av författare

Zming

Lämna en kommentar