Fotbollsövningar för barn 13 år

Välkommen till vår omfattande guide om fotbollsövningar för barn som är 13 år gamla. Att engagera barn i fotbollsträning är inte bara roligt utan också avgörande för deras fysiska och mentala utveckling. Vi har satt samman en serie effektiva övningar för att hjälpa ditt lag eller ditt barn att förbättra sina färdigheter och ha kul på samma gång.

Uppläggning av Träningen

För att skapa en meningsfull och rolig träningsrutin för barn i åldern 13 år, är det viktigt att strukturera övningarna på ett sätt som är engagerande och utvecklande. Börja alltid med uppvärmningsövningar för att förbereda musklerna och undvika skador.

Uppvärmning

En bra uppvärmning är nyckeln till en framgångsrik träning. Inkludera övningar som löpning, hopprep och dynamiska stretchövningar för att förbereda barnens kroppar för aktivitet.

Grundläggande Fotbollsövningar

När uppvärmningen är klar är det dags att fokusera på grundläggande fotbollsövningar. Dessa övningar hjälper till att förbättra dribbling, passning och skottfärdigheter.

Dribbling genom Koner

Ställ ut koner i olika mönster och låt barnen öva på att dribbla bollen genom dem. Detta övar inte bara deras teknik utan också deras snabbhet och smidighet.

Passningsövningar

Använd övningar som passningskvadrater där barnen övar på noggranna och snabba passningar mellan varandra. Detta främjar samarbete och precision.

Skottövningar

Släpp loss barnens inre målskytt med skottövningar. Inkludera övningar som avslut på mål från olika vinklar och distanser för att förbättra deras precision och kraft.

Positionsspecifika Övningar

Beroende på spelarens position kan du inkludera övningar som är specifika för deras roll på planen.

Försvarsspel

Simulera försvarssituationer där barnen lär sig att positionera sig korrekt, tackla och försvara sitt mål. Detta hjälper dem att förstå vikten av att vara starka och taktiska i försvaret.

Anfallsspel

Träna barnen i att förbättra sina anfallsspel genom övningar som fokuserar på att skapa målchanser, samarbete och snabba kontringar.

Avslutning av Träningen

Efter att ha arbetat med olika färdigheter är det viktigt att avsluta träningen på ett positivt sätt. Inkludera avslappningsövningar och uppmuntra barnen att reflektera över det de har lärt sig.

Avslappningsövningar

Låt barnen sitta i en ring och fokusera på andningsövningar och lätta sträckningar för att slappna av deras muskler och främja mental välbefinnande.

Sammanfattning

Att skapa en varierad och engagerande träningsrutin för barn i åldern 13 år är avgörande för deras utveckling inom fotboll. Genom att inkludera olika typer av övningar som fokuserar på grundläggande färdigheter, positionsspecifika uppgifter och avslappning, kommer barnen att utvecklas som individer och som en del av ett lag.

Uppmuntra Teamandan

Utöver individuella färdigheter är det viktigt att främja teamandan under träningen. Skapa övningar som kräver samarbete, där barnen lär sig att kommunicera och agera som en enhet på planen.

Teambuilding-Övningar

Inkludera aktiviteter som främjar lagkänsla, som exempelvis övningar där barnen måste lösa problem tillsammans eller arbeta mot gemensamma mål. Detta stärker deras band och skapar en positiv atmosfär.

Vanliga Frågor

Nedan finns några vanliga frågor som föräldrar och tränare kan stöta på när de arbetar med barn i åldern 13 år inom fotbollsträning:

Fråga Svar
Hur lång bör en effektiv uppvärmning vara? En effektiv uppvärmning bör vara mellan 10-15 minuter, tillräckligt för att öka kroppstemperaturen och förbereda musklerna för aktivitet.
Vad är viktigt att tänka på vid försvarsspelövningar? Vid försvarsspelövningar är det viktigt att betona rätt positionering, korrekta tacklingstekniker och medvetenhet om spelutvecklingen.
Hur kan man integrera avslappningsövningar på ett lekfullt sätt? Avslappningsövningar kan integreras genom att göra dem lekfulla, som att använda berättelser eller lekar som främjar lugn och avslappning.

Utveckla Målvaktens Färdigheter

Målvakten är en central del av laget, och särskild träning för dem är avgörande. Inkludera övningar som fokuserar på snabbhet, reaktionsförmåga och positionering för att förbättra deras prestation.

Målvaktspositionering

Lär barnen att förstå rätt positionering beroende på var bollen är på planen. Genom simulering av olika spelsituationer kan målvakterna förbättra sitt beslutsfattande och vara bättre förberedda.

Foto av författare

Zming

Lämna en kommentar