Fotbollsövningar för barn 9 år


I denna artikel kommer vi att utforska en mängd olika fotbollsövningar som är specifikt utformade för barn i åldern 9 år. Att skapa engagerande och utvecklande träningsrutiner är avgörande för att främja barnens färdigheter, samarbete och framför allt, deras kärlek för spelet.

Grundläggande teknikövningar

För att stärka barnens grundläggande teknik, är det viktigt att inkludera övningar som fokuserar på dribbling, passning och skott. En enkel övning är att skapa små koner eller markeringar på planen och låta barnen dribbla runt dem, vilket förbättrar deras bollkontroll och smidighet.

För passningsfärdigheter kan du arrangera övningar där barnen övar på att passa bollen till varandra. Det kan vara enkla övningar som att bilda en cirkel och passa bollen till nästa spelare. Att inkludera små belöningar kan göra det ännu roligare och motiverande för barnen.

För att förbättra deras skottfärdigheter kan du ordna övningar där de måste sikta på små mål eller markeringar. Detta inte bara utvecklar deras skottprecision utan också deras styrka och koordination.

Teambuilding-övningar

Fotboll handlar inte bara om individuella färdigheter utan också om samarbete och kommunikation. En bra metod för att främja detta är att inkludera teambuilding-övningar i träningen. En enkel övning är att låta barnen bilda par och sedan passa bollen till varandra med ögonen stängda. Detta utvecklar förtroende och kommunikation mellan lagmedlemmarna.

En annan rolig övning är att organisera små matcher där barnen måste samarbeta för att vinna. Detta kan inkludera att ha gemensamma mål, där varje spelares prestation påverkar lagets framgång.

Fysiska träningar

För att se till att barnen är i god fysisk form och har uthållighet på planen, är det viktigt att inkludera fysiska träningar. Det kan vara enkla uppvärmningsrutiner, sprintövningar eller till och med små hinderbanor. Detta kommer inte bara förbättra deras fysiska hälsa utan också deras prestation på fotbollsplanen.

Avslutande tankar

Att utforma effektiva fotbollsövningar för barn i åldern 9 år kräver en balans mellan teknik, samarbete och fysisk träning. Genom att skapa varierade och engagerande träningsrutiner kan du inte bara utveckla deras färdigheter utan också främja deras kärlek för spelet.

Vanliga frågor

Innan vi går vidare till andra viktiga aspekter av barnfotbollsträning, låt oss ta en titt på några vanliga frågor som föräldrar och tränare kan ha när det gäller fotbollsövningar för barn i åldern 9 år.

  • Hur ofta bör barnen träna fotboll?

    Det rekommenderas att barn i denna ålderstr grupp tränar fotboll minst två till tre gånger i veckan för att upprätthålla en kontinuerlig utveckling av sina färdigheter och kondition.

  • Är det viktigt att inkludera lekfullhet i träningen?

    Ja, lekfulla och roliga element i fotbollsövningar hjälper barnen att upprätthålla sitt intresse och engagemang. Det främjar också en positiv inställning till träningen och spelet.

  • Hur kan jag stödja mitt barns intresse för fotboll hemma?

    Att stödja ditt barns intresse för fotboll hemma kan innebära att titta på fotbollsmatcher tillsammans, spela fotboll i trädgården eller uppmuntra dem att delta i skolturneringar.

Avancerade teknikövningar

När barnen har bemästrat de grundläggande teknikerna är det dags att introducera några avancerade övningar för att ytterligare utmana och förbättra deras färdigheter. En övning kan vara att låta dem utföra olika dribblingskombinationer runt koner eller andra hinder för att förbättra deras tekniska repertoar.

För att utveckla passningsspelet kan du introducera övningar där barnen måste passa bollen med olika delar av foten, vilket ökar deras precision och variationsrikedom i spelet.

Foto av författare

Zming

Lämna en kommentar